Omgeving: Český Krumlov

De bouw van de stad Český Krumlov en het kasteel dat uitkijkt over de stad, is begonnen aan het einde van de 13e eeuw bij een fort aan de Moldau. Het grootste deel van de oude stad en het kasteel zijn gebouwd tussen de 14e en de 17e eeuw in fraaie afwisselende gotische, renaissance- en Barokstijlen.

Het centrum van de stad ligt in een lus van de rivier. Ondanks dat het een oude stad is, verkeert het grootste deel in uitstekende staat, al dan niet na restauratie. Als je er loopt waan je je in de middeleeuwen.

Český Krumlov is een cultureel centrum. Er vinden veel evenementen plaats. Het bekendste is het Slavnosti pětilisté růže-festival. Dit wordt elk jaar gehouden in het Zonnewende-weekend in juni. Tijdens het feest wordt er geen verkeer toegelaten in het centrum en verandert het in een middeleeuwse stad.

Het lopen door het oude centrum is op zich al een genot. Daarnaast zijn er in Český Krumlov verschillende bezienswaardigheden, waaronder het kasteel met vijf binnenhoven, een uniek baroktheater, een slottuin en bijzondere zalen.

 

Rustig en toch in een toeristisch fraai gedeelte

Zuid Bohemen - Tsjechië

Op circa 15km een van de mooiste steden van Tsjechië. Op nog altijd goedkope terrasjes een pivot met middeleeuwse allure